Поръчай сега


Koemmerling 88 - PVC Дограма Koemmerling 88 Варна
Новата система 7-камерна дограма Kömmerling 88 е разработена специално за нови сгради. Стандартното изпълнение на цялостната система за прозорци и входни врати вече отговаря на високите изисквания за пасивни къщи.

  • Прав, изместен дизайн с тесен изглед на профила за възможно най-голямо падане на светлина и по-високи печалби на слънчева енергия.
  • Подходяща за пасивна къща съгласно указанието на ift WA-15/2 – U f стойност = 0,95 W/(m²K).
  • Голяма гама стъклопакети с дебелина до 58 мм за използване на троен стъклопакет или специално функционално стъкло.
  • Безопасно прехвърляне на натоварването на големите стъклени тежести към централно разположената стоманена армировка.
  • Висока лекота на използване и надеждна функционалност благодарение на най-съвременните технологии.
  • Лесен за поддръжка, издръжлив и здрав.
  • Класическо бяло, фолирано в дървесни структури, изчистени или метални цветове.
  • Всички пластмасови профили се произвеждат от свеж материал изключително с безоловни стабилизатори на базата на калций/цинк.

Kömmerling 88 е силно изолираща 7-камерна дограма - централна уплътнителна система със съвременна строителна дълбочина от 88 mm. В стандартната си конфигурация системата вече постига изключителна Uf стойност от 0,95 W/(m²K) и по този начин отговаря на високите енергийни изисквания за пасивни къщи. Особеното при него: За разлика от подобни решения, тази стойност се постига със стоманена армировка за максимални размери на елементите, както и с цветни профили.

Но новото поколение профили е впечатляващо не само по отношение на енергията, ние също гледаме към бъдещето в архитектурен план: стабилната конструкция побира троен стъклопакет или най-модерното функционално стъкло с дебелина до 58 mm. Kömmerling 88 позволява големи прозоречни площи за атрактивен дизайн на фасадата, като в същото време предлага отлични стойности на звукоизолация. В допълнение, с големи площи на прозорците, слънчевите печалби - особено през студения сезон - допълнително намаляват енергийните изисквания и по този начин емисиите на CO 2 .

В допълнение към класическото бяло, системата се предлага в декоративни фолиа - от дървени конструкции до обикновени до метални цветове - или фолирани отвън и бели отвътре или фолирани от двете страни.

Системата се счита за пример и от екологична гледна точка: марката Kömmerling е първият голям производител в света, който използва изключително безоловен PVC със „зелени“ стабилизатори на базата на калций/цинк за производството на профилите, в допълнение към рециклираните материали в свежа прозоречна пластмаса. Това също така дава на потребителя на продуктите на Kömmerling сигурността, че те действат по екологичен начин.


Поръчай сега